Over Ons

Een echte grafisch specialist, het bestaat nog! Moduli Print is een formulierengigant uit Limburg en het produceren van formulieren doen wij al sinds 1938. We leveren onze producten met name aan organisaties in de gehele Benelux, Duitsland, Oostenrijk & Frankrijk.

Door de loop van de jaren hebben we ons gespecialiseerd in de productie van formulieren – zowel zigzag als op rollen – en plano A4 formulieren. Binnen de formulierendruk kennen wij de volgende expertise:

Met onze 60 medewerkers verzorgen wij niet alleen de productie van formulieren en drukwerk maar ook de aanvullende diensten zoals het geven van gevraagd én ongevraagd advies, DTP/vormgeving, nabewerking en de volledig logistieke afhandeling. Om dit totaalpakket mogelijk te maken werken we intensief samen met ons moederbedrijf Koninklijke Van der Most uit Heerde. Samen beschikken we over: een enveloppenfabriek, twee formulierenfabrieken, twee drukkerijen, een print- en mailcentrum, een dtp/vormgeving-afdeling, een afdeling nabewerking, drie uitgebreide distributiecentra verspreid over het land én een ICT-zusteronderneming!

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Historie

In 1938 werd in het Midden-Limburgse Horn Drukkerij J. Timmermans opgericht, vernoemd naar de oprichter. Drukkerij Timmermans was een typische dorpsdrukkerij van destijds; hier werden lokale drukwerken, geboorte- en overlijdensberichten en uitnodigingen vervaardigd.

In de jaren 60 nam de vraag naar zelfkopiërende formulieren sterk toe. Aangezien de familie Timmermans goede contacten had binnen de bankwereld werd de basis gelegd voor het rollendrukwerk en diverse specialisaties zoals de vervaardiging van sets en blokken.

Tijdens de jaren 70 werd de eerste rotatiepers in Nederland bij Drukkerij Timmermans geplaatst! Deze werd gebruikt voor de productie van zelfkopiërend papier van rol naar vel. Dit werd opgevolgd door een meerbanendrukpers waarmee in één drukgang kant en klare sets gemaakt werden.

Begin jaren 80 werden er zodanige investeringen gedaan dat de organisatie zowel kleine als grote oplagen formulieren in alle varianten kon produceren.

De aantrekkelijke prijs/kwaliteitverhouding was voor een aantal banken voldoende reden om Drukkerij Timmermans als partner in te schakelen voor de levering van een breder productenpakket; de vraag naar kettingformulieren in zigzag en op rol nam enorm toe….

Dit leidde in 1985 tot de oprichting van Moduli Print op een nieuwe locatie in Beegden. De focus lag hierbij op de productie van formulieren op rol voor banken in Nederland, Duitsland en België.  Deze initiërende rol, gekoppeld aan het investeren in veel innovatieve mogelijkheden heeft ons een schat aan specialistische ervaring en een toonaangevende positie als rollenproducent opgeleverd!

In 2018 is Moduli Print overgenomen door Koninklijke Van der Most uit Heerde. De reden hiervoor is dat de producten en dienstverlening van Moduli Print een goede aanvulling vormen op het aanbod van Koninklijke Van der Most. “We halen bovendien vakmanschap en kennis in huis om onze producten en diensten verder te ontwikkelen”, aldus Marriël van der Most, één van de directeuren van het bedrijf.

0
Oprichting Drukkerij J. Timmermans
0
Vraag naar zelf kopiërende formulieren neemt sterk toe
0
Eerste rotatiepers in Nederland
0
Kleine en grote oplagen formulieren in alle varianten
0
Oprichting Moduli Print op een nieuwe locatie (Beegden)
0
Moduli Print wordt overgenomen door Koninklijke Van der Most