Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Continuïteit is voor ons prioriteit nummer één. Vanuit dit principe kiezen we voor duurzame oplossingen die écht bijdragen aan een betere balans tussen mens, milieu en winst!

Het bewust zijn van kwaliteit in de breedste zin van het woord heeft ons tot één van de meest toonaangevende bedrijven in de grafische industrie gemaakt. De volgende drie pijlers illustreren wat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor ons betekent: Duurzame productie, Advies & Social Return.

Duurzame productie

Voor al onze producten en diensten een volledig circulair alternatief’. Dat is de afgelopen jaren ons doel geweest en dit hebben we bereikt! We maken gebruik van duurzame materialen, machines die alcoholvrij produceren en inkt op basis van plantaardige olie. Dit alles passen we toe op gecertificeerd papier: FSC, EU-ecolabel én CO2-neutraal geproduceerd! Ons papier komt uit verantwoord beheerde bossen. Duurzame papierproductie heeft eraan bijgedragen dat het Europese bos sinds 1950 jaarlijks is gegroeid met een oppervlakte van 1,5 miljoen voetbalvelden!

Onze transporteurs vervoeren de producten naar de eindlocatie middels duurzame en energiezuinige vrachtwagens met Euro 6 motoren. De producten worden eerst verpakt met verpakkingsmateriaal dat voldoet aan de NEN normen: NEN 13427 t/m 13430. Deze materialen zijn 100% recyclebaar en biologisch afbreekbaar.

BA5A5465_vierkant

Advies

Naast dat we waar mogelijk een duurzaam alternatief aanbieden adviseren we onze opdrachtgevers ook over:

  • Papierkeuze FSC/ECO-label > Hierbij nemen we de PaperProfiles door.
  • Inktkeuze > Conventionele vs. biologisch afbreekbare vs. Cradle to Cradle inkten
  • CO2 besparing > Berekening mogelijk door de ClimateCalc tool
  • Het combineren van opdrachten > kortere doorlooptijd productie / minder inschiet
  • Aan te houden voorraad door maken van forecast > minder verspilling

Social Return

Middels diverse Social Return projecten zetten wij ons in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Momenteel hebben wij 3 mensen in dienst die we via onze Social Return programma’s toegang willen geven tot de grafische industrie. Ook zorgen wij voor een doorvoer van deze groep mensen middels ons bedrijvennetwerk.

BA5A5793-2

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?